600-vloeren_laminaat-header.webp

Laminaat nodig in Sneek?

Onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Dat zijn de eigenschappen waarom laminaat zo populair is geworden. En door de populariteit is laminaat zo doorontwikkeld dat het soms bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Zien hoe dat er uit ziet? Kom dan eens in Druten en Sneek naar onze winkel en wij adviseren je graag over de juiste vloer voor jouw huis!

Wat is nu eigenlijk precies laminaat?

Laminaat is een plank van MDF of hDF met daarop een afbeelding van hout geperst. Over deze foto wordt een beschermlaag aangebracht om de vloer kras- en slijtvast te maken. Deze laag bestaat uit melamine, dit is een zeer slijtvaste en krasvaste doorzichtige kunststoflaag. De hoeveelheid melamine en de samenstelling daarvan bepaalt uiteindelijk hoe slijtvast de toplaag is. Deze slijtvastheid wordt getest door gerenommeerde testbureaus en wordt uitgedrukt in een zogenaamde w-waarde. Hoe hoger de w-waarde hoe slijtvaster de toplaag van het laminaat uiteindelijk is. Hierdoor weet je op basis van de w-waarde direct waar je de laminaatvloer voor kunt gebruiken. Bij Colors@Home Bergstra in Sneek vertellen we je hier graag meer over.

Welk laminaat is geschikt voor welke ruimte?

Hiervoor is een gradatie gemaakt qua bodemgeschiktheid. Houd rekening met de volgende opdeling in w-waarde:

  • w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder.
  • w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement.
  • w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement.
  • w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

 

Laminaat Sneek    Laminaat is over het algemeen goed bestand tegen water morsen

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Normaal gesproken moet je bij het leggen van parket, laminaat of pvc vloeren met 5% zaagverlies rekening houden. Dit extra materiaal heb je nodig omdat er bij het zagen van jouw vloer restmateriaal ontstaat wat niet meer gebruikt kan worden. Je neemt hiervoor de exacte m2 aan oppervlakte van de ruimte die je wilt gaan leggen en vermeerdert dit met 5%. Bekijk daarna wat de pakinhoud is van het materiaal wat je nodig hebt en rond dit af op hele pakken naar boven. Op deze manier ben je altijd verzekerd van genoeg materiaal om jouw nieuwe laminaatvloer zelf te kunnen leggen

Laminaat in combinatie met vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming is een prima combinatie. Het is alleen wel belangrijk dat je dan een laminaatvloer uitkiest die specifiek geschikt is voor vloerverwarming. We vertellen je graag bij ons in de winkel in Sneek of Druten welke laminaatvloeren aan die voorwaarden voldoen. Daarbij speelt de keuze qua ondervloer een hele belangrijke rol bij vloerverwarming. Het kwaliteitsverschil in ondervloeren is namelijk erg groot. Het juiste laminaat gecombineerd met een geschikte ondervloer voor vloerverwarming zal de warmtegeleiding aangenaam versterken waardoor het laminaat heerlijk warm zal aanvoelen. 

Welke ondervloer voor je laminaat?

Welke ondervloer moet ik gebruiken bij mijn laminaatvloer? Dat is een belangrijke en goede vraag want het belang van een ondervloer word nog weleens onderschat of zelfs volledig over het hoofd gezien. Hoe kwalitatiever jouw ondervloer hoe meer plezier, comfort en profijt je uiteindelijk van jouw laminaatvloer zult hebben! Zo is de ondervloer erg belangrijk om de effecten van klimaatomstandigheden in de woning te verbeteren. Wanneer je hier geen rekening mee houd zal een laminaatvloer eerder gaan kraken. Het is daarom van belang dat je de vloer voor plaatsing laat wennen aan de omstandigheden in de ruimte. Op deze manier zal de vloer na verloop van tijd minder uit gaan zetten.

Is laminaat ook eenvoudig schoon te maken?

Goed nieuws! Laminaat reinigen is een fluitje van een cent. Wanneer je voor laminaat kiest, is je vloer eenvoudig te dweilen met schoon water. Houd hierbij wel rekening dat je de vloer niet overmatig vochtig maakt. Het gebruik van een schrobmachine is dan ook niet aan te raden. Door je vloer te reinigen met voldoende schoon water zal deze er perfect uit blijven zien de aankomende jaren. Daarbij kun je één keer in het kwartaal een kwalitatieve laminaatreiniger in het dweilwater gebruiken om de glanzende uitstraling van laminaat zo goed mogelijk te behouden.
Laminaat detail
Laminaat
Alle vloeren
  • Tapijt kopen in Sneek? Doe inspiratie op in onze sfeervolle tapijtwinkel! Bekijk de mogelijkheden voor jouw interieur.
  • Op zoek naar laminaat vloeren in Sneek? Doe inspiratie op in onze woonwinkel! Bekijk de mogelijkheden voor jouw interieur.
  • Praktisch gemak met een vinylvloerVinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
  • Op zoek naar PVC vloeren in Sneek? Doe inspiratie op in onze woonwinkel! Bekijk de mogelijkheden voor jouw interieur.
  • Duurzame eigenschappen van marmoleumMarmoleum is een uniek product dat niet te vergelijken is met andere type vloeren.
  • Minder galm in huis met een vloerkleedWil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
triangle